marți, 5 aprilie 2016

Locuri de vizitat intr-o vacanta in Cehia

Un desant de tip City Break în Cehia, pare o nimica toată, gândind că-i vorba de o ţară mică. Doar că socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg şi densitatea de atracţii ale Cehiei poate fi acoperită doar din mai multe astfel de descinderi.

Doar numind cele trei regiuni care alcătuiesc ţara, Boemia, Moravia, Silezia cehă, se conturează direcţii de urmat. Apoi e de evocat numele Sfântului Imperiu Roman şi dintr-o dată se înşiră o listă lungă de castele, catedrale şi monumente cu încărcătură istorică. Prin Praga sunt de căutat şi urmele trecerii lui Mihai Viteazul, venit la întâlnirea cu împăratul Rudolf II.

De-ar fi de amintit Castelul din Praga (Pražský hrad), podul Charles ((Karlův Most), catedrala 'Sf Petru şi Paul' din Brno, castelul din Krumlov. Apoi castelul din Konopiště (aflat la 50 km de Praga) sau cel din České Budějovice, în stil neo-gotic, Hluboká (pe Vltava). Cu totul şi cu totul aparte ne apare Kostnice din Sedlec (un osuar amenajat într-o capelă romano-catolică). Rafinamentul unui loc precum Karlovy Vary (numit în germană Karlsbad), cu cele 13 izvoare şi urmele figurilor ilustre de personalităţi istorice şi culturale, se asociază şi cu unul dintre cele mai vechi festivaluri de film. Dar şi un loc unde poate fi admirat un muzeu al artei sticlarilor.

Natura a fost generoasă şi cu Cehia, drept care un City Break dedicat paradisului boemian pare a fi o alegere foarte potrivită. Český ráj poate fi accesat începând din localitatea Turnov şi oferă imaginea faimoaselor formaţiuni stâncoace, a podurilor naturale şi a atâtor alte decoruri. Restaurantele din Cehia oferă toată gama de mâncăruri europene şi nu numai şi oricând îţi poţi satisface o placere cu un soi de clătită numită bramboráky. Şi să nu uităm că aici s-a inventat berea Pils, după numele oraşului, Plzeň (Pilsen). Toate premisele pentru un City Break în Cehia.